Fodertillskott för din häst

De allra flesta av oss vet redan att våra hästar behöver få i sig mycket näring för att vara starka och må bra. En nöjd häst med god hälsa är betydligt trevligare att ta hand om och rida än vad en dåligt närd häst är. De får mer energi och får allmänt bättre humör liksom även vi människor. Du som hästägare gör alltid ditt bästa för att hästarna ska äta bra, tillräckligt mycket och näringsrikt.

Bra foder till hästar

Visst mår hästarna bra när de är ute på grönbete under sommaren utan tillskott. Vanligtvis klarar hästarna sig med vanligt grovfoder som hö, halm eller ensilage tillsammans med havre. Varför just havre är för att det innehåller en bra blandning av protein, energi, fett och växttråd. Ibland behöver hästar kraftfoder och fodertillskott av olika anledningar. Se däremot till att inte mata hästen med för mycket kraftfoder då de kan få problem med både magen och humöret.

För att köpa rätt fodertillskott till hästar bör du tänka på vilket behov dina hästar har. Läs igenom innehållet noggrant för att inte råka ge för mycket av något ämne till hästarna. Det är väldigt viktigt att du väljer bra fodertillskott med rätt mineral- och vitamininnehåll. Klicka dig vidare här för att titta igenom billigt fodertillskott för hästar av hög kvalitet.