För dig med saltvattensakvarium

Det är något speciellt med ett saltvattensakvarium med sina vackra och färgsprakande fiskar. Vill du ha en riktigt upplyftande inredningsdetalj, så är ett saltvattensakvarium den perfekta lösningen. Alla kan ha ett akvarium med saltvatten, men tänk på att det är mer tålamodskrävande och dyrare.

Rätt storlek

Se till att skaffa ett tillräckligt stort akvarium, då det är lättare att få en bra och stabilare balans i det om det inte är för litet. Låt uppstarten ta tid och håll koll på värdena. Släpp inte i dina fiskar i det precis påfyllda karet utan låt det stå på något dygn med pumpar och doppvärmare inkopplade.

Inredning

Tänk på att använda både levande sand och levande sten. Dessa kryllar av mikroliv, så skölj inte sanden. En riktigt bra cirkulation är a och o så satsa på bra pumpar, gärna ett par stycken, så flödet blir bra. Kan du dessutom installera ett avrinningssystem så vinner du mycket ur rengöringssynpunkt.

Dina fiskar behöver också kunna gömma sig så bygg upp ordentligt med skrymslen med gott om gömställen. Tänk på att bygga stadigt då fiskar gräver en hel del och stenar kan rasa. Är du nybörjare så skaffa dig en riktigt bra bok och läs på ordentligt. Vill du läsa mer så klicka här och lycka till med ditt nya akvarium!